Profiel

Poll

Wat wordt jouw (loop)doel voor 2013?

Een marathon lopen
Afvallen
Conditie behouden
Mijn grens verleggen
Meer sporten dan in 2012

Knie


Deze oefeningen kunnen helpen om de knieen te versterken. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn bij zwakke knieen of net na een knieblessure.

De oefeningen moeten enkele malen tot tien keer achter elkaar worden herhaald en minstens een tot driemaal per dag worden gedaan. Het is beter vaak en kort te oefenen dan lang en weinig. Begin met de oefeningen in liggende houding en ga als je merkt dat je meer kunt doen, verder met de oefeningen in zittende en staande houding.

Oefening 1

Uitgangshouding: Zitten, rechtop, zonder rugleuning, de benen laten bungelen.

  • De rechter knie buigen en zo ver mogelijk optrekken richting van de neus, vervolgens het been recht omhoogstrekken en weer neerleggen. Hetzelfde met het linkerbeen.
  • De knieholten tegen de grond aandrukken en vervolgens ontspannen.
  • De voeten vanuit de enkel achteroverbuigen, de hielen zo ver mogelijk van het lichaam in de richting van de schenen buigen en terug.
  • De hielen tegen de grond en de tenen tegen een muur aandrukken, en terug.


oefeningen voor de knie

Oefening 2

Uitgangshouding: Staan, rechtop, de benen gestrekt aaneengesloten.

  • De knieen een voor een strekken en weer terug.
  • De knieen zo diep mogelijk buigen, en terug (altijd voor veiligheid zorgen door eventueel zich vast te houden aan een stoel of de tafelrand).
  • Het rechterbeen naar voren zetten, het lichaamsgewicht op dit been overbrengen, de rechterknie buigen en weer strekken, vervolgens het lichaamsgewicht op het linkerbeen overbrengen, de linkerknie buigen en weer strekken, en terug. Hetzelfde met het linkerbeen als uitgangspunt.
  • Staan op het rechterbeen, het linkerbeen buigen en gebogen houden, vervolgens de rechterknie buigen en weer strekken. Hetzelfde met het linkerbeen als uitgangspunt (altijd voor veiligheid zorgen door eventueel zich vast te houden aan een stoel of de tafelrand).


oefeningen voor de knie

Enkel en voet
Knie
Bovenbeenspieren
Heup
Rug
Buikspieren

Bron: www.loopmee.nl